Laat je kind gezond eten! TIPS&TRICKS

Om voorop te stellen en ook al eerder hebben aangegeven in mijn vorige blogs. Kinderen mogen snoepen! Maar goed, als jezelf op de gezonde tour bent wil je dat je kinderen natuurlijk ook mee geven. Helaas is dat niet altijd even makkelijk. Kinderen vinden gezond eten vaak veel minder lekker. En op een pak hagelslag staan leuke plaatjes, dat kan je van een krop broccoli niet zeggen!Hoe zorg je ervoor om zonder al teveel gedoe je kind en gezin een verantwoord voedingspatroon te creëren?Hieronder een aantal tips!


1.Maak het mooi

Kinderen zijn gevoelig voor prikkels. Daarom ook die leuke plaatjes en vrolijke kleuren op verpakkingen van kinderkoekjes en hagelslag. Vroeger tekende mijn moeder altijd wat leuks op een banaan en gaf ze het me mee naar school. Ik mocht pas in de pauze kijken wat ze er die dag op het getekend. Daardoor wou ik juist een banaan mee naar school in plaats van een koekje!Maak op een bord een smiley van fruit en groentes of steek leuke figuurtjes uit plakjes komkommer.

2.Praat!

Tegenwoordig zijn volwassenen erg geïnteresseerd als het over gezonde voeding gaat. Ze kunnen er niet genoeg van krijgen. Meeste kinderen zijn erg nieuwsgierig en willen alles weten, maar zeggen als iets ‘gezond’ is doet hun vaak niet zoveel. Probeer je in je kinderen in te leven en leg het in hun ‘taal’ uit. Vertel bijvoorbeeld dat je lichaam een fabriek is en hoe het eten de brandstof vormt.

3.Smaakmissie!

Kinderen zijn erg beïnvloedbaar. Dat wil ook zeggen als ze iets niet kennen of het ziet er raar uit eten ze het niet. Maak er een spelletje van. Doe ze een blinddoek om en laat ze van alles proeven. Ook eten wat ze eigenlijk helemaal niet lekker vinden. Zo kom jij en je kind erachter wat ze nu daadwerkelijk niet lusten en wat eigenlijk stiekem wel.

4.Samen

Ga samen boodschappen doen. Hier leert je kind onbewust van. Je kind ziet je bijvoorbeeld langer bij de groente&fruit afdeling staan dan bij de koekjes. Natuurlijk moet je het wel leuk houden voor je kind. Maak er daarom een spelletje van. Vertel wat jullie gaan eten en laat je kind zo snel mogelijk alle ingrediënten te vinden. En laten jullie dat ook samen gaan koken!Groentes wassen, snijden, roeren etc. Betrek ze actief bij het maken van gezond eten en ze zullen het veel sneller lekker gaan vinden!

 

Geef een antwoord