Voorkom dat je kind zich volpropt met bergen suiker

Voor veel gezinnen die gezonder gaan eten, is het lastig om de kinderen net zo enthousiast te krijgen. Je weet ten slotte wat je zelf in je mond stopt, maar hoe voorkom je dat je kinderen buiten zich vol stoppen met bergen suiker? En wat doe je als je helemaal geen tijd/zin hebt om uitgebreide schoolpakketten te maken?

Ontbijtkoek, mueslireep of een drinkpakje met sinaasappelsap (lees meer) dat allemaal niet zo gezond blijkt te zijn. Wat blijft er nog over? Vandaag geef ik 5 gezonde tussendoortjes voor kinderen. Om voor het hele gezin gezond eten makkelijk te maken.


NO WORRIES!

Kinderen horen ook te snoepen. Als ouder kun je dat niet voorkomen en dat hoeft ook helemaal niet. Verbieden heeft daarom ook helemaal geen zin. Met een gezonde basis en het goede voorbeeld, zit het wel snor.

Belangrijk is dat wat je je kind mee geeft, ze het ook daadwerkelijk lekker vinden. Het heeft weinig zin ze uit te leggen waarom ze iets moeten eten, omdat het gezond is. Bevalt het niet? Probeer gewoon wat anders! Vraag bijvoorbeeld je kind wat zij lekker zou vinden.


HET STARTPUNT VAN INSPIRATIE

1.Vitamine bom!

Iedereen kent het en de variatie is groot. Fruit & groente staan daarom op nummer 1 van de lijst. Je kan alle kanten op en je kan het zo leuk maken als je wilt om het eten leuk te maken voor je kinderen. Aardbeien, druiven en mango zijn bijvoorbeeld zoete favorieten. Zo heb je tegenwoordig veel ‘mini groentes’. Denk aan snoeptomaat, snoeppaprika, snoepkomkommer etc. Doe wat fruit en groentes in een bakje en je hebt een kleurrijk tussendoortje!TIP: Laat je kind zelf kiezen wat voor fruit en groentes ze mee willen.

2.Look a like drinkpakjes

Zoals ik al eerder heb vermeld, zitten drinkpakjes vol met suikers. Maar wat als je ze zelf kan maken? Je kan een smoothie zo simpel mogelijk maken en met van alles combineren. En het is ten slotte een makkelijke manier om vitamines en mineralen binnen te krijgen. Heeft je kind bijvoorbeeld zin in fristi? Met wat yoghurt en aardbeien kom je al aardig in de buurt. TIP: Zomertemperaturen? Stop je zelfgemaakte fristi in de vriezer en over een paar uurtjes heb je een heerlijk gezond ijsje!

3.Gooi het receptenboek maar open

Er zijn tegenwoordig talloze gezonde recepten voor koekjes, cake en taarten. Belangrijk is dat je samen met je kind de keuken in duikt. Ga samen bakken! Je kind weet wat die eet en leert tegelijkertijd. Bananenbrood is een van de favorieten. Voor kinderen is de zoete smaak nog aanwezig en het is makkelijk te maken.Havermoutkoekjes in alle vormen en maten en je kan het met van alles combineren. Denk aan gedroogd fruit, pure chocolade of kokos. Zie blog voor gezonde recepten.

4.Pure chocolade

Nog even over die chocolade gesproken: paar stukjes kan heel goed als tussendoortje. Let er goed op dat je pure chocolade kiest en geen witte chocolade bijvoorbeeld. Dat is een grote boosdoener. Het is logisch als je kind niet houd van chocolade met 95% cacao. Onthoud wel dat dit een gezond tussendoortje is met mate!

5.DIY mueslirepen

Handje noten meegeven aan je kinderen maak je ze vaak niet blij mee. Toch bevatten ze veel gezonde vetten en mineralen. Dat kan anders..Nootjes kun je aantrekkelijk maken door er granola of mueslirepen van te maken!Het is hetzelfde als de havermout koekjes.. gooi er wat honing doorheen, dat maakt het wat zoeter.

TIP: Pindakaas erdoorheen is geen gek idee! Kijk hier voor recepten.

Geef een antwoord