WORTELTAART MET DADELS

VOOR 8 – 10 PERSONENVOORBEREIDINGSTIJD 15 MINUTEN KOOKTIJD 30 MINUTENTOTALE BENODIGDE TIJD 45 MINUTEN

Zo maak je gezonde worteltaart:

 

Ingrediënten

175 gram geraspte wortel 200 gram speltmeel 100 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)75 gram pecannoten (+ extra voor de topping) 2 bananen 2 eieren 3 dadels 1 el speculaaskruiden 7 gram bakpoeder (1 zakje)snufje zout topping: 75 gram halfvolle zuivelspread 75 gram magere kwark 1 tl vanille-extract 1 el maple syrup

Benodigdheden

bakblik van circa 20 x 20 cmgrote mengkomstaafmixer of blendergrove rasp

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 180 C.

2. Bekleed je bakvorm met bakpapier. Vet de randen in of – gouden truc- verfrommel je bakpapier tot een propje en maak het nat. Op deze manier kun je het heel gemakkelijk handelen.

3. Ontpit de dadels en leg ze in een kom met lauwwarm water om te weken.

4. Schil de wortels en rasp ze met een grove rasp. Zet dit apart.

5. Hak de pecannoten medium fijn (stukjes van circa 3 mm) en zet deze ook apart. Zorg dat je de mooie pecannoten bewaart voor de topping.

6. Haal de dadels uit het water en pureer deze, samen met de bananen, eieren en melk tot een gladde massa.

7. Meng in een andere kom meel, zout, speculaaskruiden en bakpoeder.

8. Giet het eimengsel bij de wortel en meng dit geheel vervolgens door de droge ingrediënten.

9. Meng alles goed door.

10. Giet het beslag in de bakvorm en bak circa 30 minuten. Check met behulp van een satéprikker of de cake gaar is.

11. Laat de cake afkoelen op een draadrek. Wacht met de topping tot de cake volledig is afgekoeld.

12. Meng de zuivelspread met de kwark, vanille-extract en maple syrup en verdeel over de bovenkant van de cake. Maak af met halve pecannoten.

13. Zet de cake in de koelkast en haal een kwartier voor je het gaat eten uit de koelkast.

*Zelfgemaakt vanille-extract bevat meestal een klein beetje alcohol. Gebruik zonodig vanille-poeder of vanillepasta uit de winkel zonder alcohol.

Geef een antwoord